FullSizeRender 13

UkkePukki – Amigurumi boek

FullSizeRender 13 FullSizeRender 17 FullSizeRender 15Het is dan toch echt zo ver, maar er komt een UkkePukki -Amigurumi boek aan.

Samen met  Kosmos Creatief gaan we een super leuk boek in mekaar zetten. Kosmos is gewoon de koploper voor creatieve boeken, en het voelde gelijk als een soort van thuis komen daar. Het is een super leuk project en het belangrijkste vind ik buiten de leuke patronen dat er makkelijk word uitgelegd wat haken is en welke technieken je moet gebruiken om Amigurumi te kunnen haken. Ik ben al druk aan het haken geslagen tussen de bedrijven door. En ik kan je wel vertellen het is een hoop werk. En een hoop gepuzzel. 😀

Wat ik erg belangrijk vind is dat iedereen die mijn boek koopt en mijn patronen gaat haken een goed gevoel heeft. Je hoeft niet perfect te haken om iets unieks te haken. De creativiteit van de haakster of haker vind ik echt belangrijk. Het leuke is dat je soms durft af te wijken van de kleuren. Of durf een keer de oogjes net iets anders te plaatsen of de oren iets hoger of lager te plaatsen. Maak je eigen unieke UkkePukki.De druk is voor vele beginnende hakers vaak best hoog, omdat ze het gevoel hebben dat het precies moet zijn zoals het plaatje. Het is voor mij een uitgangspunt om de haker te inspireren en ook daarbij het zelfvertrouwen te geven dat niet alles perfect hoeft en niet altijd alles volgens de regels hoeft. Iedereen haakt anders. De een haakt losser of strakker dan de ander. En dat is juist fijn dat het ook goed is als het niet precies eruit ziet zoals het plaatje.

Het is voor natuurlijk iets totaal anders dan een biografie schrijven. Nu komen mijn eigen patronen in een boek. En dus zullen mensen mijn patronen gaan haken. Die ik dan weer terug zal zien op foto’s. Dat is natuurlijke onwijs gaaf.

Op mijn instagram account @ukkepukki kun je van alles volgen. Af en toe geef ik een sneak peak en ook doe ik af en toe give aways op mijn FaceBook haakgroep Ukkepukki.

 

 

No Comments

Leave a Reply