About Me

avaDe eerste keer dat ik wilde gaan haken was toen ik een lief konijntje ergens voorbij zag komen.Ik had het zelf al een paar keer geprobeerd, maar nadat ik een basis cursus haken gevolgd had, kwam ik erachter dat materiaal zoals een goede haaknaald en fijn garen al een hele hoop scheelt. En het meerderen en minderen is ook handig om te weten, zo ook het patroon leren lezen, want dat was voor mij echt abracadabra.  Dat wilde ik ook zelf kunnen. Het ging niet zoals ik mij had voorgesteld, maar na heel veel oefenen en niet op te geven, was mijn eerste Amigurumi een feit. Ik begon het steeds leuker te vinden en werd er lekker rustig door. Ik ging regelmatiger haken en mijn Amigurumi’s werden steeds mooier. Ik heb van alles geprobeerd qua garens, en mijn ervaring is voor Amigurumi’s haken wil je een niet splijtende katoen, sokken wol of ander mooi garen. Als je zo veel uren hebt zitten in je kunstwerkje wil je natuurlijk geen ergernis, en al helemaal niet dat je beestje uit mekaar rekt, omdat het garen niet echt geschikt is, of dat je werkje heel erg gaat pluizen. Dat is zo zonde. De steken die eerst er zo mooi uit zagen zien er dan na de vulling minder mooi uit. Wel heb ik nu na een paar jaar ervaring dat je ook uiteindelijk met wat minder fijn garen mooie dingen kunt maken. Regelmatig haken is daarbij wel een must. :)

Nadat mijn hobby haken in mijn reality serie ‘Dubbel D in LA’ te zien was, was het hek van de dam. Een hoop mensen waren verrast en vonden het erg leuk dat ik ook ik haakte. Het haak imago is namelijk over het algemeen toch voor sommige mensen nog steeds oubollig. Maar als jonge vrouwen het doen dan is het ineens wel leuk. :)

Ik kan helemaal blij worden van mooie garens, de kleuren en de zachte structuur en natuurlijk mijn eind product. Samen met Uitgeverij Kosmos creatief ben ik bezig om mijn eigen creaties in een boekje te bundelen. Iedereen kan haken. Als je maar leest en de tijd ervoor wilt nemen om het ook daadwerkelijk te leren. Mijn uitgangspunt is creatief bezig zijn en iets unieks maken waar je trots op kunt zijn. Het hoeft allemaal niet zo prefect, maar het is leuk als je Amigurumi UkkePukki straks helemaal eigen word waar je trots op kunt zijn.

Heel veel haak plezier !